Barnboksillustrationer ”Den otäcka lilla Nappflaskan”

Under 2015-16 var jag med och illustrerade en barnbok, som heter ”Den otäcka lilla nappflaskan”. Den är skriven av Suzanne Gottfarb och utgiven av Bokförlaget Mormor. Illustrationerna påbörjades på 1980-talet av min mamma, Lisa Örtengren. Boken är en del i en serie, där de föregående böckerna heter ”Den otäcka lilla mamman” och ”Den otäcke lille Fluns”, som också kommit ut på senare år trots att de har sin uppkomst för ca 30 år sedan. Böckerna vänder sig till barn i åldrarna 3-6 år.

Det var förstås en väldigt speciell upplevelse att få göra ett samarbete med min mamma som nu har varit borta i femton år – men det kändes också på något sätt naturligt och hemtamt. Allt var så välbekant – mycket av arbetsmaterialet var sådant jag överagit från mamma, hennes akvarell-låda och hennes gamla ljusbord kom fram för att jobba vidare med de fotokopierade handskisser som skulle ligga till grund för mina bilder. Jag fick även plocka fram mycket av all den kunskap jag har fått från henne, om tekniker och material och tankar kring arbetsprocessen.

Boken kan du köpa direkt av mig med möjlighet att få den signerad, skicka bara ett mail. Den finns också i bokhandeln förstås, både på nätet och på stan. Vi fick en fin recension av BTJ, som du kan läsa här.

Illustratör Göteborg

Handskiss av Lisa Örtengren 1980-tal

Arbetsbild oktober

Mitt i arbetet – oktober 2015

Releasefest i Äppelvikens bokhandel i Stockholm, 2 juni 2016

Den otäcka lilla nappflaskan juni 2016

Läs mer om illustrationer här.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave