3D-visualisering – produktvisualisering

Produktvisualisering är något jag sett ett ökande intresse för på sistone. Kanske har många fått upp ögonen för fördelarna med att använda 3D-grafik till detta – hur man kan förenkla, förklara och göra allt konkret och lätt att ta till sig.

När det gäller att visa upp en produkt är 3D-grafik helt överlägset. Det är mötet mellan realism och frihet som är nyckeln här: Vi kan göra realistiska (dvs lättlästa) bilder, men vi är helt obegränsade av verkligheten. Vi kan visa din produkt innan den finns i fysiskt form, vi kan visa den i genomskärning, vi kan animera hur delarna monteras ihop, vi kan placera den i vilken miljö vi vill, ett foto, en film eller en 3D-modellerad miljö. Vi kan också göra en inteaktiv modell som betraktaren själv kan snurra på och interagera med på olika sätt.

En annan fördel med 3D-bilder framför t.ex. fotografering, är att när man väl har gjort en bild eller animation är det enkelt gjort att ta fram fler. Om du ändrar något i produkten, t.ex. byter ut material eller förändrar ett mått, så kan jag snabbt justera och skapa nya bilder. Till skillnad från en fotograf behöver jag inte rigga upp studiomiljön på nytt. Jag sparar bara filerna tills du är redo att beställa nya variationer.

3D-visualisering Göteborg

Jag kan ta emot följande typer av uppdrag inom 3D-visualisering:

  • Realistiska stillbilder
  • Animation
  • Interaktiva modeller
  • Illustration
  • Grafisk form och design (genom samarbete med QueensLab AB)

För att se exempel på mina tidigare arbeten, välkommen till min portfolio.

Tillägg 5 juli 2019: Numera gör jag 3D-visualisering som anställd hos QueensLab i Göteborg! Den stora skillnaden med det är att jag i samarbete med mina kollegor kan erbjuda mycket mer! Välkommen att höra av dig, alla kontaktuppgifter är fortfarande aktuella!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave